Wat is er gebeurd

Hoogvliet A C4 fraaie 2e plaats bij Nederlands Kampioenschap

Om 07.30 uur op zondag 23 juni j.l. had ons team, Hoogvliet A C4, zich verzameld om naar Nieuwegein te gaan om te mogen spelen voor het Nederlands Kampioenschap in de klasse C4.
Daar aangekomen werden ze overweldigd door de grote zaal met 18 biljarts. En begon het al aardig te kriebelen bij de boys. Gelukkig waren Joop en Patricia mee gekomen voor de nodige ondersteuning.
Er waren 2 poules van 4 teams. Sommigen konden ze niet eens verstaanKnipogende emoticon. Klokslag 09:40 uur, want alles verliep erg professioneel, werden de eerste partijen gespeeld. En met de lunch zou het er van afhangen of ze het wel zouden halen. Halverwege de laatste rondes werd er druk heen en weer gelopen tussen de teams hoe de anderen er vóór stonden. Na de laatste caramboles was het onzeker of ze om de 3e of 4e plek of om de 1e of 2e plek mochten spelen.
 
Na het omroepen van alle gemiddelden, behaalde partij- en team-punten werd het duidelijk. Ze waren 1e geworden in hun poule dus nu ECHT spelen voor Het Kampioenschap. En ja hoor je zal het zien, wat eerder op de dag wel allemaal lukte wilde niet in de laatste 3 partijen. Alles ging net mis, achter of voor om, ze kregen geen aanvangsstoot, niets lukte. Maar werden toch heel knap 2e van Nederland van de ruim 400 teams die aan het begin van de competitie begonnen. Blij en trots vielen ze elkaar in de armen, want ze hadden dit totaal niet verwacht, en werden zij door de KNBB op het podium geroepen en ontvingen ze het applaus en de medailles die ze hadden verdiend voor deze prestatie.
 
Nog onder de indruk van alles ondernamen ze de reis terug naar onze club waar ze warm werden ontvangen door de thuisblijvers.

Hoogvliet A C4 KAMPIOEN Gewest 2018-2019!!

Een aantal leden onder ons zal zeggen “ C4 “, maar toch. In die maandenlange strijd tussen de C3 teams waren ze toch eerste geworden van het district Rotterdam. 
Op 25 mei j.l. mocht Hoogvliet A C4, Rinus van Nispen, Gerard Lindeman, Jan van Eijk en Laurens Valkenburg  (Henk Moonen moest helaas voortijdig afhaken) bij Biljartvereniging ’t Groene Hart in Naaldwijk, de naam van onze vereniging hoog houden in de halve finale waar in 2 poules gespeeld werd. Van de 9 te spelen partijen heeft Hoogvliet er 3 van verloren en werden 1e in poule A en 2e werd “Eetcafé Rustwat 2”.  In poule B werd “ ’t Fort 73” 1e en “Merwedehof 16” 2e.
Deze teams mochten een dag later in de finale uitvechten wie er Gewestelijk Kampioen zou worden. Dat vond plaats in The Pittstop te Vlaardingen. De strijd verliep lastig en nerveus en het kon alle kanten op. Hoogvliet A C4 herpakte zich gelukkig op het laatst. Maar wat wil je met een regerend Nederlands Kampioen in hun midden.
Nu is dus Hoogvliet A C4 naast Districts- ook Gewestelijk Kampioen en mogen ze op 23 juni a.s. in Nieuwegein voor het Nederlands Kampioenschap strijden in de C4 klasse.

Gefeliciteerd Kampioenen, 
en dank je wel dat jullie Hoogvliet weer meer bekendheid hebben gegeven.
# van uw rondrijdende verslaggever….

Jan van Eijk is KAMPIOEN van Nederland geworden in de 5de klasse libre!!

In het weekend 1 en 2 december nam Jan van Eijk van bv Hoogvliet deel aan het NK Libre Klein 5e klasse. Het stond bij voorbaat al vast dat het een zeer intensive biljartdag zou worden. Na de reis naar Almere-stad dienden er vier partijen te worden gespeeld.
Alle vier de partijen wist Jan om te zetten in zeges. De eerste drie gingen uit in 28, 20 en 29 beurten, maar de laatste van de dag sloeg de vermoeid het lichtelijk toe; in een spannende partij trok hij wel aan het langste eind, maar de partij duurde dit keer wel 40 beurten.

Voor de zondag stonden er nog drie partijen op de rol. Of dat de nachtrust te kort was of dat er te lang aan de boemel gaan de oorzaak was, ik weet het niet, maar de eerste partij kwam Jan niet in zijn spel en ging de winst naar de latere nummer twee. Gelukkig kon hij zich bij de tweede wedstrijd weer volledig herpakken en pakte hij de winst in 24 beurten.
Voor aanvang van de finale partijen stond Jan op gelijke hoogte met Yves Limpens (10 pnt.) met vlak daarachter Jan Laan en Marit Poelstra op 8 punten. Alle vier hadden zij een carambole percentage in de 90 procent, dus moest Jan wel winnen in die laatste beslissende partij. De tegenstander Yves Limpens uit Sittard was de finale binnen gekomen met een moyenne van 1,61 en moest daardoor 47 caramboles zien te maken, maar Jan liet hem met maar 19 caramboles achter, terwijl Jan het uitmaakte in slechts 17 beurten. Jan van Eijk kwam daarmee (als enige) op 12 punten. In zijn kielzog eindigden drie spelers op 10 punten.
Feest in het Rotterdamse kamp – half Hoogvliet was uitgelopen.

Onze Jan dus Kampioen van Nederland. Proficiat!

Verslag 1ste Open Libre Hoogvliet

RIEN VRIJDAG ONGESLAGEN KAMPIOEN.

Het gehele toernooi is gespeeld in een vreselijke goede sfeer en dat is best knap als je weet het bijna alle dagen goed heet weer is geweest. Maar zoals altijd bij onze vereniging heeft Joke Lindeman met af en toe wat medewerking van andere vrijwilligers er voor zorggedragen dat de innerlijke mens goed verzorgd werd.

Er is door een ieder geprobeerd om zijn of haar wedstrijd te winnen, maar ik heb nergens kunnen vaststellen dat met het mes tussen de tanden ging, maar in een gemoedelijke sfeer. Daarvoor wil ik alle deelnemers hartelijk bedanken want de sfeer is bepalend voor een toernooi.
Tevens wil ik via deze weg nogmaals de clubleden bedanken die zich beschikbaar hebben gesteld om op de finale dagen te tellen en te schrijven.

Dan zullen we het nu ook maar even gaan hebben over de finale, naar het schijnt, gezien onderstaande foto waren niet alle wedstrijden even spannend of kon diegene de spanning niet meer aan, dat zullen we nooit weten

Het was wel degelijk een goede finale en voor een wedstrijdleider een perfect einde daar er een echte finale partij overbleef Rien Vrijdag speelde zijn laatste partij tegen Rinus van Nispen wie won was kampioen, maar door de zenuwen kon Rinus geen partij geven aan Rien die deze laatste partij dan ook won met 60 om 26. Gezien de cijfers is Rien een terechte kampioen daar hij in 5 partijen 9 matchpunten scoorde.

Ook na de finale bleef het nog een hele tijd gezellig.

Als Biljartvereniging Hoogvliet kijken wij terug op een zeer geslaagd Open Libre Hoogvliet en wat ons betreft zullen we deze volgend jaar zeker weer gaan organiseren.