Wat is er gebeurd

Districtsfinale Kader 38-2, 4e klasse

Op zaterdag 16-10-21 en zondag 17-10-21 was het dan zover en is bij onze vereniging met zes deelnemers de districtsfinale kader 38-2 in de 4e klasse gespeeld. En met twee deelnemers uit onze eigen vereniging, Eric van Kampen en Rinus Rijsdijk, waren we dus sterk vertegenwoordigd.
En het moet gezegd, met de deelname van Eric van Kampen waren we zelfs zeer sterk vertegenwoordigd, want met een de volle winst uit 5 partijen en een gemiddelde van maar liefst 7,352 is hij glorieus kampioen geworden. En het gemiddelde wat hij heeft gehaald betekent ook promotie naar een hogere klasse, dus ook dat is een zeer fraaie prestatie. 
Eigenlijk was het na de zaterdag al wel duidelijk dat Erik niet te verslaan was ditweekend, maar desondanks zijn de andere deelnemers ook hard blijven strijden  om “best of the rest” te worden.
De totale uitslag van het finale weekend is als volgt:
1. Eric van Kampen, 10 punten, 500 caramboles in 68 beurten, moyenne 7,352
2. Hein Cleuskens, 6 punten, 430 caramboles in 121 beurten, moyenne 3,553
3. Ciril Simpson, 4 punten, 481 caramboles in 111 beurten, moyenne 4,333
4. Peter Mol, 4 punten, 386 caramboles in 99 beurten, moyenne 3,898
5. Rinus Rijsdijk, 4 punten, 414 caramboles in 123 beurten, moyenne 3,365
6. Martin Frederiks, 2 punten, 314 caramboles in 106 beurten, moyenne 2,962
En nog een paar foto’s van dit weekend:

Al met al weer een zeer geslaagd wedstrijdweekend bij onze vereniging wat met dank aan alle vrijwilligers weer mogelijk is geweest.

24-7-2021
Beste Biljartvrienden en Vriendinnen,

Door Covid-19 hebben we een lange periode gehad zonder biljartwedstrijden die “om het eggie” gingen.  Top dat het bestuur –  in al zijn wijsheid – heeft besloten om een zomertoernooi te organiseren, om zo weer wat reuring in de biljartarena te krijgen en ook niet onbelangrijk: de clubkas wat te spekken. Trots kunnen we melden dat zowel het een als het ander is gelukt!!
Het motto van dit toernooi was: “meedoen is belangrijker dan winnen”, maar wat een sportieve strijd is er geleverd voor de bovenste plaatsen.
Na vele spannende en minder spannende wedstrijden zijn de drie plaatsen op het ereschavot ingenomen door:

1: Jan van Eijk

2: Rinus Rijsdijk

3: Ruud Kramer

De mooiste quote die we hoorden dit toernooi, “ik boek vooruitgang, want iedere fout is een nieuwe”.

Na dit leuke – spontaan ingelaste – toernooi, blijkt maar weer:
Weten is niet genoeg
We moeten het toepassen
Willen is niet genoeg
We moeten het doen

BV Hoogvliet doet het!!

Nog meer foto’s zien? Kijk dan onder foto’s –> Zomertoernooi 2021

Fijne vakantie.
De Ballen.

Martin Frederiks KAMPIOEN Libre Klein 1e klasse

Bij de finale libre 1ste klasse gespeeld bij de Biljartvereniging Hoogvliet op 17, 18 en 19 januari 2020, gingen de spelers moeizaam van start. Waarschijnlijk moesten enkele spelers wennen aan het materiaal of was het de wedstrijdspanning.  Andre van Vliet won zijn partij tegen Cyriel Simpson maar hij gebruikte daar 36 beurten voor. Jan Boers had een zeer moeizame start stond na 11 beurten nog onder de 1.00 moyenne maar trok de partij toch nog naar zich toe in de 34 ste beurt , Hein Cleuskens achterlatend met 102 caramboles. Peter Mol schoot wel als een raket uit de startblokken en had na 7 beurten 78 caramboles maar hierna kon hij ze niet meer raken en verloor van Jan Kamphuis in 29 beurten. De partij tussen Martin Frederiks en Fred van der Tuuk liet een gelijkwaardige start zien na 8 beurten stond het 59 om 65 caramboles. Fred won deze partij in 17 beurten en Martin kwam nog op 100 caramboles.
In de tweede ronde kon men zien dat men al wat gewend was, Andre won zijn partij makkelijk van Hein ( wiens dag het niet was) in 28 beurten. Jan Boers won ook zijn tweede partij tegen Cyriel in 24 beurten. Martin won zijn partij van Jan Kamphuis in 18 beurten met een mooie serie van 59, maar het klapstuk was de partij van Fred tegen Peter na 8 beurten had Fred er 67 en Peter had er 16, dus het leek een gelopen race voor Fred, maar daar dacht Peter toch anders over in de 12 de beurt produceerde hij een serie van 66 en in de 15de beurt ging hij uit met een serie van 36 Fred achterlatend met 73 caramboles.
In ronde 3 haalde Hein zijn eerste twee punten binnen ten koste van Jan Kamphuis in 31 beurten. Andre liep tegen zijn eerste verlies partij op tegen Martin, Martin liet een mooie serie zien van 57 caramboles. Peter kon het hoge niveau vasthouden en won makkelijk van Cyriel in 17 beurten. Fred won zijn partij met 110 om 50 tegen Jan Boers in 15 beurten.
Ronde 4 liet wat mindere partijen zien, Martin won van Jan Boers in 30 beurten. Cyriel wist zijn eerste twee punten binnen te slepen ten koste van Fred door uit te gaan in 27 beurten. Jan Kamphuis won in 24 beurten van Andre en Peter had geen moeite met Hein en won weer in een gedegen partij van 21 beurten.
In ronde 5 oogden sommige spelers vermoeid, dit resulteerde  erin dat de partij van Martin tegen Hein 36 beurten duurde met een eindstand van 130 om 93. Jan Kamphuis won wederom een partij ditmaal van Cyriel in 25 beurten. Peter die de voorgaande partijen goed speelde kon dat in deze partij niet voortzetten en moest in 21 beurten zijn meerdere erkennen in Jan Boers. Andre bleek er nog wel zin in te hebben en verbruikte maar 15 beurten tegen Fred die in deze partij maar 66 caramboles kon produceren.
De laatste dag gingen we van start met theoretisch nog 5 kanshebbers, te weten de koploper Martin met 8 punten en daarachter 4 spelers met 6.
Ronde 6 was wel de ronde die in de breedte genomen korte partijen liet zien, Peter verloor nipt van Andre in 22 beurten, Cyriel won zijn partij tegen Martin in 20 beurten. Fred had geen moeite met Hein en gebruikte 19 beurten en de kortste partij in deze ronde kwam op naam van Jan Boers die in 18 beurten de betere was van Jan Kamphuis.
In de laatste ronde werd er moeizaam gespeeld en kon zien bij diegene die nog ergens om speelden zat er toch wat spanning op het spel. Fred had in deze partij geen probleem met Jan Kamphuis. Cyriel won van Hein in 23 beurten. Jan Boers won nipt van Andre en was afhankelijk van de partij tussen Peter en Martin of hij kampioen werd of tweede, helaas voor hem trok Martin hem over de streep en werd Martin kampioen.
Eindstand :

Jan van Eijk districtskampioen 3e klasse bandstoten

In een sterk deelnemersveld

bij de Biljartvereniging Vriendenkring te Barendrecht met drie deelnemers van onze vereniging, is Jan van Eijk op 11-1-2020 districtskampioen geworden in de 3e klasse bandstoten. Rinus van Nispen is 3e geworden en Erik van Egmond 6e.    

Districtsfinale 3e klasse libre 2019

Het leek wel of een aantal spelers naar deze finale waren gekomen om zo snel mogelijk weer naar huis te kunnen, de langste partij was 24 beurten. Gerard gebruikte dit aantal beurten tegen Ton van vliet en won zijn partij met 47 om 31.Henk van de Hoeven deed het in 3 beurten minder door een mooie slotserie van 17, Piet Monster kwam niet verder dan 27.Kees Wijnmalen speelde een gedegen wedstrijd tegen Marion Veenendaal-Gersch en won deze in 19 beurten 55 om 26, maar de kortste partij kwam uit de keu van Rupert Schob die Joop den Braber versloeg in 15 beurten en een moyenne liet noteren van 3.133 wat in deze klasse toch wel uitzonderlijk is.
In ronde twee bleek het wat moeilijker te gaan, de adrenaline was wat weggevloeid en de spanning was er wat af. Piet verloor met 1 carambole verschil nipt zijn partij van Gerard in 34 beurten. Joop won zijn partij van Kees met 53 om 43 in 33 beurten. Marion verloor ook haar tweede partij, Rupert won deze partij in 31 beurten. Ton speelde een knappe partij tegen Henk en won deze in 23 beurten.
De start van de tweede dag was voor sommige spelers moeilijk, Joop won een moeizame partij van Henk in 40 beurten. Marion liep ook in deze ronde tegen een nederlaag op, zij verloor van Gerard in 32 beurten. Kees had geen moeite met Ton en won de partij in 30 beurten. Piet schoot wel snel uit de startblokken en startte met een serie van 13 caramboles in zijn eerste beurt maar Rupert gaf zich niet zo snel gewonnen, hij maakte in deze partij twee maal een serie van 10, maar verloor toch nipt van Piet met 47 om 45 in 19 beurten.
In ronde 4 na enige versnaperingen ging het spelniveau weer naar een hoger plan, Koos won van Piet in 31 beurten. Rupert won van Ton in 25 beurten , Ton had tot nog toe een moeilijk toernooi, het wilde tot op heden niet zijn kant opvallen. Henk en Joop namen beide revanche voor de partij die zij tegen elkaar hadden gespeeld en die met 40 beurten niet best was, maar Henk verloor zijn partij wel van Gerard maar speelde wel een moyenne van 2,21. Joop deed er nog een schepje bovenop en won van Marion in 19 beurten, Marion gaf in deze partij te kennen dat zij wel was gekomen om niet puntloos naar huis te gaan en had ook nog 43 caramboles een moyenne van 2,26.
Joop had in ronde 5 weer een moeizame partij, maar deze verloor hij nipt van Gerard in 40 beurten . Joop maakte nog twee caramboles in de gelijkmakende beurt, maar kwam er aan het eind nog twee tekort. In de partij van Ton tegen Piet gebeurde iets gelijkwaardigs, Ton ging uit in de dertigste beurt en Piet moest er nog 5, in de gelijkmakende beurt produceerde Piet nog drie caramboles zodat ook hij op twee caramboles bleef steken. Marion haalde in deze ronde eindelijk haar eerste twee punten binnen ten koste van Henk door een zeer nette partij in 25 beurten met een hoogste serie van 15. De kortste partij in deze ronde kwam op naam van Rupert die in 23 beurten de betere was van Kees.
Een van de kanshebbers Rupert had een zeer moeizame start tegen Henk, Henk schoot goed uit de startblokken en Rupert kon niet volgen, na 11 beurten had Rupert 4 caramboles en keek tegen een achterstand aan van 20 caramboles, hij wist deze partij toch nog naar zich toe te trekken in 27 beurten en Henk bleef steken op 4 caramboles. Marion verloor haar partij tegen Piet in 24 beurten. Ton won zijn partij tegen Joop door goed te blijven scoren, hij wist in twee beurten 20 caramboles te scoren en toen was de tegenstand van joop wel gebroken en ging Ton in de 19 beurt uit. De koploper op dit moment, te weten Gerard kon het niet bolwerken tegen Kees en moest in hem na 19 beurten zijn meerdere erkennen. Door deze ontwikkelingen stond Rupert alleen aan de leiding met 10 punten op de voet gevolgd door Gerard met 8.
De laatste ronde liet toch nog wel enige verrassende uitslagen zien, Marion won haar partij van Ton in 31 beurten en Ton kwam maar liefst 14 caramboles te kort. Henk verloor nipt van Kees. Rupert speelde een mooie partij tegen Gerard in 20 beurten en Joop liet toch nog even zien dat hij wel een balletje kon maken en won makkelijk van Piet in 18 beurten.

Het was weer een gezellig toernooi.

Alle foto’s kunt u hier of bovenaan openen met de link Foto’s

Jan van Eijk wederom kampioen district!!

De spelers van deze finale kwamen zeer gemotiveerd binnen, wat bleek uit de eerste partijen in ronde 1 was de langste partij 31 beurten in deze partij deelden Jan van Eijk en Rob Oostveen de punten door remise te spelen. Ria de Vries won in een leuke partij van Nico Overbeeke. Leo de Groot liet zien dat hij gereed was om uit te komen in de volgende klasse ( hij had reeds een promotie op zak), hij won zijn partij makkelijk van Henk Moonen. De kortste partij in deze ronde kwam op naam van Wim Zinsmeister die in 21 beurten won van Evelyne van Toledo haar achterlatend op 17 caramboles.
In ronde 2 liet Evelyne zien dat ze niet was zomaar opgeroepen was voor deze finale en zij won haar partij van Ria in 38 beurten. Wim ging verder waar hij mee begonnen was en won van Henk maar gebruikte nu 31 beurten. Leo had waarschijnlijk zijn kruit verschoten in de eerste wedstrijd en moest zijn meerdere erkennen in Rob die met 33 om 22 won van Leo. Nico behaalde een nipte zege op Jan door met 41 om 38 te winnen, Jan kwam in deze partij maar 1 carambole te kort.
Ook op de tweede dag waren er weer leuke partijen te aanschouwen, na ronde 3 stond Wim nog steeds op plaats 1 maar hij moest wel twee spelers naast zich dulden met hetzelfde aantal punten, Jan schoof door zijn winstpartij tegen Wim op van plaats 7 naar plaats 4. Nico schoof op naar plaats 4 door zijn winst op Evelyne. Henk kwam van de hatelijke nul af door een overwinning op Rob.  Leo kwam ook uit op 4 punten door zijn partij te winnen van Ria, hij gebruikte voor zijn 45 caramboles maar 21 beurten en maakte een serie van 19, wat in deze klasse mijns inziens een geweldige prestatie is.
In ronde 4 won Nico van Henk, waardoor Nico de eerste plaats overnam met 1 punt voorsprong op Jan. Jan won zijn partij van Leo in 25 beurten, Leo was waarschijnlijk nog in euforie van voorgaande partij en kwam niet verder dan 30 caramboles. Ria herstelde zich van haar partij tegen Leo en won knap van Wim die helaas alweer tegen een verliespartij liep. Evelyne won van Rob in een leuke partij van 32 beurten.
In de laatste ronde van dag twee gebeurde toch nog wel enkele leuke wapenfeiten, die de stand weer wijzigde. Leo won moeizaam van Wim, hierdoor zakte Wim weg uit de bovenste drie, Leo ging van 6 naar 4. Nico verloor met 1 carambole van Rob in 26 beurten, door deze nederlaag verloor hij zijn eerste plaats in de stand. Ria won in een mooie partij van 21 beurten van Henk, Henk achterlatend met maar 7 caramboles, Ria bezette na deze overwinning de derde plaats. Jan haalde flink uit tegen Evelyne door in 24 beurten te winnen en hij nam gelijk de eerste plaats over van Nico.
Op de laatste dag waren er theoretisch nog 5 kanshebbers wat voor een toernooi altijd leuk is. Jan stond 1 punt los dus had het geheel in eigen hand, daar hij diegene die eventueel een bedreiging vormde al had gehad.
Na ronde 6 bleven er nog maar twee kanshebbers over de nummers 2,3 en 4 verloren allemaal hun partij, zodat Jan op plaats 1 stond met 9 punten en Rob van plaats 5 opschoof naar plek 2 met 7 punten, Jan stond wel ver voor met zijn carambole percentage maar er was bij winst van Rob nog een mogelijkheid dat hij Jan nog voorbij kon. Er was in ronde 6 nog wel een mooie partij te melden van Evelyne, zij won haar partij van Leo in 18 beurten.
In de laatste ronde gaf Rob door zijn spel aan dat hij wel voor de eerste plaats ging, hij versloeg Wim in 21 beurten. Jan had het de eerste helft moeilijk tegen Ria maar in beurt 25 ging het lopen en wist hij toch in 30 beurten de partij naar zich toe te trekken en daardoor het kampioenschap veilig te stellen.


Een weer zeer tevreden wedstrijdleider.
Alle foto’s kunt u bovenaan openen met de link Foto’s

Koos Esser kampioen Driebanden klein 3e klasse

Vaak is de start van een toernooi wat moeizaam, maar de start van dit toernooi ging best wel lekker. Koos Esser won zijn partij van Piet Monster in 58 beurten. Bert Willems deed het iets beter tegen Rinus van Nispen, hij gebruikte 54 beurten. Peter van Rumpt was de betere van Joop den Braber en gebruikte maar 43 beurten en een hoogste serie van 5. Harold Kaliar liet zien dat hij met boze plannen naar Hoogvliet was gekomen en won van Gerard Niedveld in 39 beurten.

Ronde 2 won Harold van Rinus met 18 om 14 in 56 beurten. Bert won van Joop met 16 om 10 in 53 beurten. Gerard revancheerde zich tegen Koos door met 15-13 te winnen in 50 beurten. Peter ging op dezelfde voet verder van de 1ste ronde en won zijn partij tegen Piet en gebruikte weer maar 43 beurten.

De start van dag 2 was veelbelovend, Koos won zijn tweede partij ten koste van Bert en gebruikte hiervoor maar 37 beurten. Peter liep tegen zijn eerste verlies partij op tegen clubgenoot Rinus, die met 16 tegen 8 won in 39 beurten. Joop won makkelijk van Gerard in 48 beurten. Harold won ook zijn derde partij van Piet, die nog geen wedstrijd had kunnen winnen.

In ronde 4 won Joop nipt van Harold in 60 beurten, het was van Harold zijn eerste verlies partij. Piet moest in Bertus ruim zijn meerdere erkennen en stond nog steeds op nul punten. Peter speelde een nette partij die hij won van Gerard in 35 beurten en ook in deze partij maakte hij weer een serie van 5. De kortste partij in deze ronde kwam echter op naam van Koos die maar 32 beurten gebruikte in zijn partij tegen Rinus.

Piet kon eindelijk zijn eerste 2 punten noteren door in ronde 5 zijn partij te winnen van Rinus. Koos kon zijn ingeslagen weg niet volhouden en moest zijn meerdere erkennen in Joop. Gerard kon ook een leuke partij noteren van 37 beurten tegen Bertus. De kortste partij van het toernooi tot op heden kwam op naam van Peter die Harold klopte in 26 beurten.

De laatste dag begonnen we nog met 5 kanshebbers Peter had 8 matchpunten en Koos, Joop, Bertus en Harold volgden op 6 dus mogelijkheden zat.

In de voorlaatste ronde verloor Peter zijn partij tegen Bertus  zodat zij beiden op 8 punten kwamen te staan en Koos won zijn partij na een moeizame start ruim van Harold en voegde zich ook met 8 punten bij Peter en Bertus. Gerard won ruim van Rinus en Piet won zijn tweede partij ten koste van Joop. Door deze ontwikkelingen waren er nog 3 kanshebbers over en waren er 2 finale partijen, wat voor een toernooi altijd leuk is om spannend te zijn tot het eind.

Doordat zowel Bertus als Peter hun partij verloren schoof Joop op van plaats 4 naar plaats 2 en viel Peter buiten het eremetaal.

Alles bij elkaar een leuk en gezellig toernooi.
Alle foto’s kunt u bovenaan openen met de link Foto’s

Een tevreden wedstrijdleider.

1ste Martin Lindeman Memorial Trofee

Wim Bosman kampioen 1ste Martin Lindeman Memorial Trofee

Hierbij een verslag van de 1ste Martin Lindeman Memorial Trofee.  Allereerst wil ik meedelen dat het een zeer geslaagd en uitermate gezellig toernooi is geweest.  Al tijdens de voorronde bleek dat alle spelers die aan dit toernooi meededen er waren om er een gezellig toernooi van te maken. Ook bleek uit het latere verloop dat de opzet geslaagd is, daar er twee spelers in de finale terecht zijn gekomen, nadat zij in de 1ste ronde waren aangewezen op de herkansingsronde. Hieruit blijkt dat je altijd nog een kans hebt om dit toernooi eventueel te winnen als je eruit gaat in ronde 1.

De finale werd in een prettige sfeer verspeeld en er werden enkele zeer goede prestaties neergezet, bijv. Wim Bosman die in zijn partij tegen Joop den Braber maar 13 beurten gebruikte en een moyenne speelde van 3,30 en binnengekomen was met een moyenne van 1,40. Rinus van Nispen speelde zeer constant en speelde bijna elke partij 2,00 moyenne. Berna Diependaal speelde bij vlagen leuk maar kon niet tegen het andere geweld op en wist helaas geen partij te winnen. Roy Sam-Sin speelde gedegen maar liep eigenlijk al averij op in zijn eerste partij tegen Wim Bosman die hij verloor in 19 beurten, maar wist zich later goed terug te vechten. Joop den Braber had het bij tijden moeilijk en heeft ongeveer een liter oogdruppels gebruikt om het goed te kunnen zien, maar dat heeft hem helaas niet geholpen en Rinus Rijsdijk kon de grote verschillen niet altijd aan.

In de finale partij moest Rinus van Nispen winnen van Wim Bosman om op hetzelfde puntenaantal uit te komen, maar dan moest Wim een zeer slecht gemiddelde spelen daar hij op moyenne percentage een straatlengte voorstond. Rinus lag tot aan de tiende beurt goed op schema, hij had een ruime voorsprong en Wim kreeg er geen bal op, maar vanaf de tiende beurt wist Wim eindelijk caramboles te gaan maken. Rinus trok de partij nog wel naar zich toe, maar Wim had zijn moyenne zodanig op kunnen schroeven dat Rinus niet in de buurt kon komen van de eerste plaats.

Ik wil hier toch ook nog wel de wens uit spreken, dat ik hoop dat het volgend jaar er meer clubleden in zullen schrijven voor dit gezellige toernooi.
Hieronder de totaaluitslag:

Groet van een zeer tevreden wedstrijdleider.

Hoogvliet A C4 fraaie 2e plaats bij Nederlands Kampioenschap

Om 07.30 uur op zondag 23 juni j.l. had ons team, Hoogvliet A C4, zich verzameld om naar Nieuwegein te gaan om te mogen spelen voor het Nederlands Kampioenschap in de klasse C4.
Daar aangekomen werden ze overweldigd door de grote zaal met 18 biljarts. En begon het al aardig te kriebelen bij de boys. Gelukkig waren Joop en Patricia mee gekomen voor de nodige ondersteuning.
Er waren 2 poules van 4 teams. Sommigen konden ze niet eens verstaanKnipogende emoticon. Klokslag 09:40 uur, want alles verliep erg professioneel, werden de eerste partijen gespeeld. En met de lunch zou het er van afhangen of ze het wel zouden halen. Halverwege de laatste rondes werd er druk heen en weer gelopen tussen de teams hoe de anderen er vóór stonden. Na de laatste caramboles was het onzeker of ze om de 3e of 4e plek of om de 1e of 2e plek mochten spelen.
 
Na het omroepen van alle gemiddelden, behaalde partij- en team-punten werd het duidelijk. Ze waren 1e geworden in hun poule dus nu ECHT spelen voor Het Kampioenschap. En ja hoor je zal het zien, wat eerder op de dag wel allemaal lukte wilde niet in de laatste 3 partijen. Alles ging net mis, achter of voor om, ze kregen geen aanvangsstoot, niets lukte. Maar werden toch heel knap 2e van Nederland van de ruim 400 teams die aan het begin van de competitie begonnen. Blij en trots vielen ze elkaar in de armen, want ze hadden dit totaal niet verwacht, en werden zij door de KNBB op het podium geroepen en ontvingen ze het applaus en de medailles die ze hadden verdiend voor deze prestatie.
 
Nog onder de indruk van alles ondernamen ze de reis terug naar onze club waar ze warm werden ontvangen door de thuisblijvers.

Hoogvliet A C4 KAMPIOEN Gewest 2018-2019!!

Een aantal leden onder ons zal zeggen “ C4 “, maar toch. In die maandenlange strijd tussen de C3 teams waren ze toch eerste geworden van het district Rotterdam. 
Op 25 mei j.l. mocht Hoogvliet A C4, Rinus van Nispen, Gerard Lindeman, Jan van Eijk en Laurens Valkenburg  (Henk Moonen moest helaas voortijdig afhaken) bij Biljartvereniging ’t Groene Hart in Naaldwijk, de naam van onze vereniging hoog houden in de halve finale waar in 2 poules gespeeld werd. Van de 9 te spelen partijen heeft Hoogvliet er 3 van verloren en werden 1e in poule A en 2e werd “Eetcafé Rustwat 2”.  In poule B werd “ ’t Fort 73” 1e en “Merwedehof 16” 2e.
Deze teams mochten een dag later in de finale uitvechten wie er Gewestelijk Kampioen zou worden. Dat vond plaats in The Pittstop te Vlaardingen. De strijd verliep lastig en nerveus en het kon alle kanten op. Hoogvliet A C4 herpakte zich gelukkig op het laatst. Maar wat wil je met een regerend Nederlands Kampioen in hun midden.
Nu is dus Hoogvliet A C4 naast Districts- ook Gewestelijk Kampioen en mogen ze op 23 juni a.s. in Nieuwegein voor het Nederlands Kampioenschap strijden in de C4 klasse.

Gefeliciteerd Kampioenen, 
en dank je wel dat jullie Hoogvliet weer meer bekendheid hebben gegeven.
# van uw rondrijdende verslaggever….

Jan van Eijk is KAMPIOEN van Nederland geworden in de 5de klasse libre!!

In het weekend 1 en 2 december nam Jan van Eijk van bv Hoogvliet deel aan het NK Libre Klein 5e klasse. Het stond bij voorbaat al vast dat het een zeer intensive biljartdag zou worden. Na de reis naar Almere-stad dienden er vier partijen te worden gespeeld.
Alle vier de partijen wist Jan om te zetten in zeges. De eerste drie gingen uit in 28, 20 en 29 beurten, maar de laatste van de dag sloeg de vermoeid het lichtelijk toe; in een spannende partij trok hij wel aan het langste eind, maar de partij duurde dit keer wel 40 beurten.

Voor de zondag stonden er nog drie partijen op de rol. Of dat de nachtrust te kort was of dat er te lang aan de boemel gaan de oorzaak was, ik weet het niet, maar de eerste partij kwam Jan niet in zijn spel en ging de winst naar de latere nummer twee. Gelukkig kon hij zich bij de tweede wedstrijd weer volledig herpakken en pakte hij de winst in 24 beurten.
Voor aanvang van de finale partijen stond Jan op gelijke hoogte met Yves Limpens (10 pnt.) met vlak daarachter Jan Laan en Marit Poelstra op 8 punten. Alle vier hadden zij een carambole percentage in de 90 procent, dus moest Jan wel winnen in die laatste beslissende partij. De tegenstander Yves Limpens uit Sittard was de finale binnen gekomen met een moyenne van 1,61 en moest daardoor 47 caramboles zien te maken, maar Jan liet hem met maar 19 caramboles achter, terwijl Jan het uitmaakte in slechts 17 beurten. Jan van Eijk kwam daarmee (als enige) op 12 punten. In zijn kielzog eindigden drie spelers op 10 punten.
Feest in het Rotterdamse kamp – half Hoogvliet was uitgelopen.

Onze Jan dus Kampioen van Nederland. Proficiat!

Verslag 1ste Open Libre Hoogvliet

RIEN VRIJDAG ONGESLAGEN KAMPIOEN.

Het gehele toernooi is gespeeld in een vreselijke goede sfeer en dat is best knap als je weet het bijna alle dagen goed heet weer is geweest. Maar zoals altijd bij onze vereniging heeft Joke Lindeman met af en toe wat medewerking van andere vrijwilligers er voor zorggedragen dat de innerlijke mens goed verzorgd werd.

Er is door een ieder geprobeerd om zijn of haar wedstrijd te winnen, maar ik heb nergens kunnen vaststellen dat met het mes tussen de tanden ging, maar in een gemoedelijke sfeer. Daarvoor wil ik alle deelnemers hartelijk bedanken want de sfeer is bepalend voor een toernooi.
Tevens wil ik via deze weg nogmaals de clubleden bedanken die zich beschikbaar hebben gesteld om op de finale dagen te tellen en te schrijven.

Dan zullen we het nu ook maar even gaan hebben over de finale, naar het schijnt, gezien onderstaande foto waren niet alle wedstrijden even spannend of kon diegene de spanning niet meer aan, dat zullen we nooit weten

Het was wel degelijk een goede finale en voor een wedstrijdleider een perfect einde daar er een echte finale partij overbleef Rien Vrijdag speelde zijn laatste partij tegen Rinus van Nispen wie won was kampioen, maar door de zenuwen kon Rinus geen partij geven aan Rien die deze laatste partij dan ook won met 60 om 26. Gezien de cijfers is Rien een terechte kampioen daar hij in 5 partijen 9 matchpunten scoorde.

Ook na de finale bleef het nog een hele tijd gezellig.

Als Biljartvereniging Hoogvliet kijken wij terug op een zeer geslaagd Open Libre Hoogvliet en wat ons betreft zullen we deze volgend jaar zeker weer gaan organiseren.